Hvit asparges med sitrongress, sprø egg, smurt aspargesbuljong og pistasjnøtter

Løsning

Feir påske og vår i kombinasjon! En utmerket forrett som blander vårens vitaminbombe, aspargesen med en klassiker til påske, egget i en moderne årgang. Souvide-bakte asparges, smurt aspargesbuljong og sprø prime egg er den perfekte kombinasjonen for å ta matlagingen til neste nivå og imponere familie og venner.

Gjør dette

Trinn 1 - Pølsebakte asparges

6. asparges

0,5 potte sitrongress

2 kvister sitrontimian

5 gram Vit Miso

25 gram smør

10 g olivenolje

Skrell og press saften. Legg den skrellede aspargesen i en vakuumpose. Knus sitrongresset og bland de andre sammen med aspargesen i posen og lukk vakuumposen. Stek i ovnen med sous vide-programmet på 70 grader i 30 minutter. Husk også å spare aspargeslaget til buljongen.

Trinn 2 - Smørt aspargesbuljong

Skrellene fra aspargesen

1 asparges

1 potte sitrongress

250 gram vann

25 gram hvitvin

10 gram riseddik

15 gram sukker

5 gram salt

1/4 sitron

10 gram Vit Miso

50 gram smør

Stek aspargesskjellene i ovnen på 170 grader, til de er gylne. Skjær hele aspargesen i mindre biter og knus og hakk sitrongresset. Stek asparges og sitrongress i en kjele med olje uten at det får farge. Tilsett de andre ingrediensene (foruten smøret) og det stekte skinnet. La småkoke i 15 minutter og sil av. Bland inn buljongen fra de sous vide-bakte aspargesene og bland inn smøret med en stavmikser før servering. Smak til og tilsett mer salt om nødvendig.

Trinn 3 - Sprøtt primæregg

6 små egg

2 egg å panere i

1 dl mel

1 dl panko

Kok eggene i en kjele i 6 minutter og avkjøl deretter eggene raskt i kaldt vann. Skrell og panér eggene i mel, egg etterfulgt av panko og sett til avkjøling. Rett før servering steker du eggene i olje til de er gyldenbrune

Trinn 4 - Pynt

1 hvit asparges

10 gram pistasjnøtter

1/4 boks Rødkarse

1/4 boks Erteskudd

5 stilker Kjørvel

Høvl aspargesen tynt med en mandolin. Stek pistasjenøtter i ovn på 170 grader og grovhakk. Plukk urtene og legg på vått papir

Trinn 5 - Montering

1. Ta den sous vide-bakte aspargesen og skjær i biter på ca 2 cm og legg i en sirkel på hver tallerken

2. Ta en raus skje av buljongen og sentrer på tallerkenen

3. Legg det stekte egget i midten av platen

Pynt med hvit asparges, pistasjnøtter, karse, erteskudd og kjørvel etter smak

Nyt!

Var denne artikkelen nyttig?