Hvit asparges med sitrongress, sprø egg, smurt aspargesbuljong og pistasjnøtter
Løsning
Feir påske og vår i kombinasjon! En utmerket forrett som blander vårens vitaminbombe, aspargesen med en klassiker til påske, egget i en moderne årgang. Souvide-bakte asparges, smurt aspargesbuljong og sprø prime egg er den perfekte kombinasjonen for å ta matlagingen til neste nivå og imponere familie og venner.

Gjør dette
Trinn 1 - Pølsebakte asparges
6. asparges
0,5 potte sitrongress
2 kvister sitrontimian
5 gram Vit Miso
25 gram smør
10 g olivenolje
Skrell og press saften. Legg den skrellede aspargesen i en vakuumpose. Knus sitrongresset og bland de andre sammen med aspargesen i posen og lukk vakuumposen. Stek i ovnen med sous vide-programmet på 70 grader i 30 minutter. Husk også å spare aspargeslaget til buljongen.
Trinn 2 - Smørt aspargesbuljong
Skrellene fra aspargesen
1 asparges
1 potte sitrongress
250 gram vann
25 gram hvitvin
10 gram riseddik
15 gram sukker
5 gram salt
1/4 sitron
10 gram Vit Miso
50 gram smør
Stek aspargesskjellene i ovnen på 170 grader, til de er gylne. Skjær hele aspargesen i mindre biter og knus og hakk sitrongresset. Stek asparges og sitrongress i en kjele med olje uten at det får farge. Tilsett de andre ingrediensene (foruten smøret) og det stekte skinnet. La småkoke i 15 minutter og sil av. Bland inn buljongen fra de sous vide-bakte aspargesene og bland inn smøret med en stavmikser før servering. Smak til og tilsett mer salt om nødvendig.
Trinn 3 - Sprøtt primæregg
6 små egg
2 egg å panere i
1 dl mel
1 dl panko
Kok eggene i en kjele i 6 minutter og avkjøl deretter eggene raskt i kaldt vann. Skrell og panér eggene i mel, egg etterfulgt av panko og sett til avkjøling. Rett før servering steker du eggene i olje til de er gyldenbrune
Trinn 4 - Pynt
1 hvit asparges
10 gram pistasjnøtter
1/4 boks Rødkarse
1/4 boks Erteskudd
5 stilker Kjørvel
Høvl aspargesen tynt med en mandolin. Stek pistasjenøtter i ovn på 170 grader og grovhakk. Plukk urtene og legg på vått papir
Trinn 5 - Montering
1. Ta den sous vide-bakte aspargesen og skjær i biter på ca 2 cm og legg i en sirkel på hver tallerken
2. Ta en raus skje av buljongen og sentrer på tallerkenen
3. Legg det stekte egget i midten av platen
Pynt med hvit asparges, pistasjnøtter, karse, erteskudd og kjørvel etter smak
Nyt!