Slik bruker du steketermometeret med din induksjonstopp med SensePro® fra Electrolux

Løsning

Electrolux SensePro® induksjonstopp med trådløst steketermometer vil guide deg gjennom matlagingen med en rekke innstillinger og funksjoner. Passer til forskjellige matvarer og retter.

Bruke steketermometeret for første gang

Før du bruker steketermometeret for første gang, må du kalibrere den for å sikre nøyaktige avlesinger av temperaturen. Følg disse instruksjonene for å

kalibrere SensePro® steketermometeret.

Slik bruker du steketermometeret

Sett steketermometeret inn i maten

Sett steketermometeret inn i maten til merket for minimumsnivå. For væsker, dypp steketermometeret i væsken 2-5 cm over merket for minimumsnivå for å få best mulig resultat på matlagingen.

Plassering av steketermometeret på kokekar

Plasser steketermometeret på kanten av kokekaret ved hjelp av "kroken" på den nedre delen av det sorte håndtaket. For å sikre optimal tilkobling mellom platetoppen og sensoren, plasser sensoren nær midten av induksjonstoppen. Hvis du lager mat på venstre side av induksjonstoppen, plasser sensoren i en posisjon klokken 1-3. Hvis du lager mat på høyre side av induksjonstoppen – plasser sensoren i en posisjon klokken 9-11.

Kontrollerer tilkoblingen til steketermometeret

Slik bruker du tipsene for matlaging

Stek med automatisk kontrollerte varmenivåer tilpasset maten du lager. Anbefales for å unngå overoppheting av mat eller olje.

Slik bruker du det

1. Gå inn i menyen og velg Assistert matlaging > Funksjoner > Stekepanne.
2. Følg instruksjonene på induksjonstoppen.

Godt å vite

  • Start funksjonen når induksjonstoppen er kald.
  • Ikke bruk kokekar med preging i midten av bunnen.
  • Snu maten når den når halvparten av ønsket temperatur. Fjern alltid steketermometeret før du snur maten.

Kok vakuumpakket mat ved lav temperatur for å bevare vitaminer og beholde smaken. Steketermometeret kontrollerer og opprettholder temperaturen. Anbefales til en rekke matretter som karri eller bouillabaisse.

Slik bruker du det
1. Plasser steketermometeret på kanten av gryten.
2. Gå inn i menyen og velg Assistert matlaging > Funksjoner for induksjonstoppen > Sous vide .
3. Velg blant de forhåndsdefinerte mattypene, eller still inn temperatur og koketid manuelt.
4. Følg instruksjonene på induksjonstoppen.  

Godt å vite  

  • Funksjonen kan kun aktiveres for venstre fremre eller venstre bakre matlagingssone.  
  • Steketermometeret kontrollerer og opprettholder temperaturen perfekt med en nøyaktighet på + / - 1 °C.

Smelt matvarer. Anbefales for smelting av sjokolade eller smør.

Slik bruker du det

1. Gå inn i menyen og velg Funksjoner > Smelting .
2. Følg instruksjonene på induksjonstoppen.

Godt å vite

  • Det er ikke nødvendig å bruke steketermometeret for denne funksjonen.
  • Denne funksjonen kan brukes med én matlagingssone om gangen.

Termometer


For mer informasjon om din spesifikke modell,

se brukerhåndboken.

Nå som du har lært hvordan du bruker steketermometeret med din Electrolux SensePro® induksjonstopp, vil du kanskje vite mer om

andre funksjoner på induksjonstoppen din

Var denne artikkelen nyttig?

Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.

Til nettbutikk

Registrer dine produkter

Registrer dine produkter med MyElectrolux og finn alt du trenger på ett sted.

Registrer produkt