Hvordan hever du deigen i ovnen hvis den ikke er utstyrt med et spesialprogram?
Problem
- Hvordan får du gjærdeigen til å heve i ovnen hvis ovnen ikke har heveprogram?
- Ovnshåndboken beskriver ikke hvilken innstilling/alternativ som kan brukes til heving av gjærdeig.
- Hvordan kan jeg bruke ovnen til å heve deigen?
Gjelder for
- Ovner
- Komfyrer
Løsning
1. Den ideelle temperaturen for gjæren å heve er mellom 30°C og 40°C.
Ved lavere temperatur tar det lengre tid før gjærdeigen hever.
2. Hvis apparatet ikke er utstyrt med et heveprogram, fortsett som følger:
- Sett ovnen på 30-40°C med alle typer varmeinnstilling.
- La ovnen varmes opp i ca. 5 minutter, og slå av ovnen.
- Sett så bollen med gjærdeigen i ovnsrommet. Ettersom gjærdeigen trenger fuktighet for å heve, dekk bollen med f.eks. en fuktig klut.
- Lukk ovnsdøren.
- Etter cirka 20 til 30 minutter skal deigen ha økt i volum og kan bearbeides videre som beskrevet i oppskriften.
Var denne artikkelen nyttig?
Relaterte artikler
- Ovn viser feilkode F81
- Slik rengjør du og tar vare på Electrolux-ovnen din - vedlikehold av ovnen
- Før du bruker Electrolux-ovnen for første gang
- Slik bruker du steketermometeret på din Electrolux-ovn
- Slik bruker du Steam Regenerating-innstillingen på din Electrolux dampovn
- Slik bruker du Steamify® på din Electrolux dampovn
- Slik bruker du Sous Vide-funksjonen på din Electrolux dampovn
- Slik bruker du pyrolytisk rengjøring på din Electrolux-ovn
- Slik bruker du katalytisk rengjøring på din Electrolux-ovn
- Ovnsklokken lar seg ikke stille inn