Slik baker du med dampovnen din fra Electrolux
Løsning

Steam, bake med damp, har vært en profesjonell bakerhemmelighet i årevis. Nå kan du enkelt skape de samme resultatene hjemme ved å bruke Electrolux-dampovnens innebygde funksjoner. Funksjonene som er tilgjengelige på ovnen din, avhenger av hvilken modell du har.
Du kan bake med din Electrolux dampovn på flere forskjellige måter:
- Deighevingsfunksjon : Damp skaper det perfekte miljøet for at deigen din kan heve jevnt, heve raskere og bli luftigere uten å bekymre deg for kald trekk
- Brødbakefunksjon : Stek perfekt hevet brød med fuktig innside og sprø utside
- Steamify®-funksjon : Lag jevn stekt kake med en myk, fuktig innside med maksimal smak og brunede sprø kanter
- Manuell innstilling : Still inn dampnivået for brød- og kakebaking manuelt
Deighevingsfunksjon
Deighevingsfunksjonen på dampovnen din gir det optimale miljøet for å heve deigen.
- Legg deigen i et fat på den ene hyllen. Det er ikke nødvendig å dekke deigen, takket være fuktigheten
- Velg deighevingsfunksjonen og sjekk at deigen begynner å heve
- Temperaturen stilles automatisk til 35°C, som er en passende temperatur for heving av deig med damp
Brødbakefunksjon
Bruk Brødbakefunksjonen til å tilberede brød og rundstykker med et profesjonelt resultat når det gjelder sprøhet, farge og skorpeglans.
Brødbakefunksjonen:
- Tilsetter damp for å hjelpe deigen til å heve, og deretter en kombinasjon av damp og varme for å oppnå en perfekt gyllenbrun skorpe
- Gir optimal temperatur og miljø for gjærblandinger
- Starter ved 180 °C men kan stilles inn manuelt i henhold til oppskriften på brødet du baker
Steamify®-funksjon
Hvis ovnen din har Steamify®-funksjonen, vil den gjøre det enklere enn noen gang å bake med damp.
- Velg Steamify® og still inn temperaturen som angitt i oppskriften din. Basert på temperaturen stiller ovnen automatisk inn dampnivået for deg
- Når du bruker Steamify®, vil ovnen fortelle deg hvilke resultater du kan forvente basert på temperatur, for eksempel at 155-230°C er perfekt for baking for å gi brødet eller kaken et delikat sprøtt ytre mens den holder innsiden fuktig og mør
- Hvis du stiller inn timeren mens du er på dette temperaturnivået, slås undervarmen på de siste minuttene og skaper en sprø bunn.
Lær mer om hvordan du bruker Steamify®
Manuell innstilling av dampnivå
Hvis ovnen din ikke har funksjonen Brødbaking eller Steamify®, still inn ønsket dampnivå manuelt. Når du baker brød eller kaker med damp, kan du velge ulike fuktighetsnivåer – og kombinere med tørr varme for en sprø finish. Avhengig av hvilken ovnsmodell du har, kan du ha opptil fire fuktighetsnivåer å lage mat med.
Hvis du har muligheten, velg:
- Luftfuktighet Medium – for baking av brød og søte deiger
- Fuktighet lav – for paier, muffins og kjeks
Still deretter inn ønsket temperatur og begynn å bake. Avslutt med tørr varme for en sprøere overflate.
Tips og triks
- Prøv å forfriskende daggammelt brød ved å varme det opp med litt damp i noen minutter. tilgjengelig på utvalgte modeller er optimal for dette
- Når du baker boller eller små gjærbakst, pass på at bakepapiret ikke strekker seg utover stekebrettet. Det overflødige bakepapiret gir feil gjennomstrømning i varmluften og skjever varmefordelingen
- Bruk konditoribrettet med perforerte hull som hjelper til med bedre varmesirkulasjon, noe som bidrar til å oppnå den perfekte gylne skorpen. For mer informasjon om konditoribrettet og annet tilbehør,
For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du
Nå som du har lært om å bake brød og kaker med damp,
Var denne artikkelen nyttig?
Reservedeler og tilbehør
Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.