Pinnekjøtt i dampovn

Utgave

Hvordan få perfekt pinnekjøtt i dampovn?

Løsning

Del pinnekjøttsiden langs hvert ribben. Vann ut i rikelig med vann i ca. 1 døgn. (Se under »Utvanning av pinnekjøtt«.)

Legg pinnekjøttet på rist med langpannen under. Sett ovnen på full damp og 99˚C. Kjøttet er ferdig når det løsner fra bena. Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett tilslutt ved å bruke grill eller gratinering på høy temperatur. Pass på så maten ikke blir svidd!

Serveres på varme tallerkener med evt. grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep.

Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15–20 minuttene. Også kålrotmosen kan gjerne dampes sammen med pinnekjøttet.

Se oppskrift på slutten av videoen.

God fornøyelse!

Var denne artikkelen nyttig?

Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.

Til nettbutikk

Finn brukermanualen din

Løs problem og finn instruksjoner, og annen dokumentasjon for produktet ditt.

Finn manualen