Pinnekjøtt i dampovn
Problem
Hvordan få perfekt pinnekjøtt i dampovn?
Løsning
Del pinnekjøttsiden langs hvert ribben. Vann ut i rikelig med vann i ca. 1 døgn. (Se under »Utvanning av pinnekjøtt«.)
Legg pinnekjøttet på rist med langpannen under. Sett ovnen på full damp og 99˚C. Kjøttet er ferdig når det løsner fra bena. Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett tilslutt ved å bruke grill eller gratinering på høy temperatur. Pass på så maten ikke blir svidd!
Serveres på varme tallerkener med evt. grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep.
Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15–20 minuttene. Også kålrotmosen kan gjerne dampes sammen med pinnekjøttet.
Se oppskrift på slutten av videoen.
God fornøyelse!
Var denne artikkelen nyttig?
Relaterte artikler
- Ovnen forårsaker at sikringer går
- Ovnen med roterende bryter starter ikke
- Fjerning og montering av ovnsdør
- Slik bruker du pyrolytisk rengjøring på din Electrolux-ovn
- Hengsel i ovn sitter fast
- Ovnsklokken lar seg ikke stille inn
- Ovnsdisplay viser PYR
- Dampkokingen fungerer ikke
- Jeg kan høre en konstant pipelyd / skjermen til ovnen min viser 400
- Ovnen viser feilkode E0020